duminică, 11 octombrie 2009

Saptamana de miere in Corfu


Luni întregi ne-am pregătit nunta perfectă, aranjând totul până la cele mai mici detalii. Dupa atata oboseala, stres, dupa atatea intrebari care par fara sfarsit: care sa fie culoarea rochiei, alb sau ivory?…locatia ar arata bine decorata cu negru-argintiu sau ar merge ceva orange sa mai invioreze putin spiritul?...cale sau orhidee?… unde ii pun pe prietenii nasilor?… e inspirata alegerea tortului din ciocolata in luna august?… …atatea griji, care au disparut intr-o zi, ca un nor vaporos fara nici macar sa ne dam seama foarte bine ce s-a intamplat! 

Nunta a venit şi a trecut cât am clipit şi am hotarat ca meritam o vacanta! Si nu oricare, ci o luna de miere!


Luna de miere in istorie


Prima data cand s-a "calatorit" in luna de miere a fost in perioada Evul Mediu, in care mirele isi fura mireasa si se ascundeau timp de o luna. Familia si prietenii miresei o cautau pe aceasta pentru a o aduce acasa. Singura modalitate in care mireasa nu se mai intorcea acasa era ca ea sa ramana insarcinata pana in momentul in cara familia sa o va gasi. Luna de miere de pe vremea aceea nu era o vacanta placuta asa cum este acum.



Cuvantul luna de miere isi are radacinile in cuvantul "hjunottsmanathr" ce provine dintr-o limba ce se vorbea in zona Scandinavia si care insemna ceva fericit, binecuvantat. Cuvantul scandinav folosit pentru luna de miere este derivat dintr-un obicei din Europa de Nord. Conform acestui obicei, tinerii casatoriti, in timpul primei lor luni de casatorie, trebuiau sa bea cate un pahar de vin dulce ca mierea, vin ce se numea mied.
Originea cuvantului luna din "luna de miere" ne este lamurit tot de catre folclor. S-a ajuns la concluzia ca acest cuvant provine dintr-o deductie cinica. Pentru oamenii din Europa de Nord termenul se referea la ciclul lunar si combinatia acestuia cu mierea care sugera faptul ca nu toate lunile din viata de sot sau de sotie vor fi la fel de dulci ca prima. Autorii britanici din secolele 16 si 17 s-au folosit de interpretarea nordica a cuvantului si au adus alte intelesuri pentru el. Cel mai folosit este acela ca luna de miere este luna in care dragostea celor doi sporeste.



Alegerea destinaţiei ideale


In tara sau in strainatate?

Daca la frumusetile patriei avem nota 10, la servicile turistice directe si auxiliare am putea obtine un 7 cu indulgenta .Exista alte tari, care desi nu exceleaza in frumuseti naturale, se descurca excelent la capitolul servicii care de cele mai multe ori fac clientela fericita. De aceea noi am ales “strainatatea”.

Muntele, marea, o zona traditonala sau o capitala de renume?

Ne-am gandit sa alegem o insula plina de vegetatie si care sa combine in mod fericit marea cu muntele.
Dupa indelungi cercetari pe internet, pe la agentiile de profil si dupa recomandarile prietenilor am ales:





Insula Corfu - un mic paradis

Insula Corfu din Grecia, insula miracolelor si padurilor, este una dintre cele mai populare si mai cunoscute insule dintre insulele Ionice. Insula Corfu este o insula verde acoperita cu plantatii de maslini, chiparosi si lamai.




Puncte de atractie importante:








·        Orasul Corfu
Orasul Corfu, capitala insulei, impresioneaza si incanta vizitatorii cu cele doua fortarete, strazi inguste, case albe, inalte, arcade, cladirea salii venetiene, biserica Sf. Spiridon, patronul spiritual al insulei Corfu, gradini cu flori si balcoane cu garduri din fier forjat. Prin inundarea cu obiective turistice, Corfu este un mic paradis pe pamant. Orasul este asezat pe coasta de est si este cel mai mare oras medieval din Grecia. Frumusetea lui unica vine din imbinarea diferitelor stiluri arhitectonice, lasate de civilizatiile ce au trecut.







·        Vechea si noua fortareata ale Corfu Town troneaza impunatator peisajele insulei si par a se completa cu apele albastre si trasparente ale Marii Ionice.

















·        Paleokastritsa - la 26 km vest de orasul Corfu - un paradis in miniatura cu apele sale de cristal, golfuri incantatoare si vegetatie luxurianta crescand direct din mare. Aici am fost noi cazati, in cea mai spectaculoasa statiune de pe insula, in hotelul cu acelasi nume ca al statiunii.











·        Kanoni Insula Mouse - la 4 km sud de oras, cel mai popular loc al insulei. Aici un dig ingust conduce vizitatorul peste ape catre Manastirea Vlaherna, de unde poate lua un vaporas pentru a vizita minunatul Pondikonissi si biserica sa din sec XIII.










·        Palatul Achillion aflat in satul Gastouri, a fost ridicat in 1890 pentru Elizabeth (Sissy), Imparateasa a Austriei ca loc de consolare fiind folosit ca loc de odihna si relaxare in timpul verii. Mai tarziu Kaiser-ul Wilhelm al Germaniei a cumparat palatulcare fiind aproape de mare era folosit ca loc de vacanta pentru calatoriile acestuia cu yahtul. Palatul are multe gradini, ideale pentru plimbari romantice. O parte a acestuia gazduieste un muzeu.






·        Kalypso Star - o minunata plimbare cu barca cu fundul de sticla unde se pot admira fauna si flora bogata a marii Ionice si performanta deosebita a scafandrilor (leii de mare).









Cam asta am vizitat noi in saptamana de miere. Mai multe poze veti puteti vedea aici.
În rest, să aveţi zile senine şi promitem să batem recordul de longevitate în fericire, ca să demolam (sâc!) proverbul arab “Prima lună de căsnicie e de miere, următoarele de absint.”